Opinionsundersøkelsen som viser at et tydelig flertall av innbyggerne i Bjugn foretrekker en sammenslåing med Ørland ble utført av Norfakta onsdag i forrige uke, 20. november. Det var etter at leder i styringsgruppa som utreder sammenslåing, fylkesrådmann Odd Inge Mjøen, hadde lagt fram utkastet der han anbefaler at Brekstad blir kommunesenter i en sammenslått kommune.

Middelaldrende mest positive

Det er bjugninger i alderen 45 - 59 år som ivrer mest for sammenslåing. I denne gruppen svarer hele 78 prosent at de er for, mens 13 prosent sier at de ønsker at Bjugn skal være separat som i dag. Bare 9 prosent i denne gruppen har ikke gjort seg opp en mening.

Usikre unge

Det er blant de yngre det er flest som ikke har gjort seg opp en mening. Blant bjugninger under 30 år sier 32 prosent at de ikke vet om de ønsker en sammenslåing av kommunene. 16 prosent svarer nei, mens 53 prosent ønsker å slå seg sammen med Ørland.

I gruppen 30-44 år er 68 prosent tilhengere av sammenslåing, 17 prosent mot, og 15 prosent svarer at de ikke vet.

Eldre-stemmer

Eldre innbyggere i Bjugn er også, ifølge Norfakta-undersøkelsen, positive til å bli med inn i en sammenslått storkommune. Samtidig er det i denne gruppen det er flest som svarer nei. En av fem, eller 20 prosent av de spurte, fra 60 år og oppover, svarer nei til sammenslåing. Men også her er det solid flertall for, med 65 prosent. 14 prosent av de eldre innbyggerne i Bjugn vet ikke om de ønsker sammenslåing eller ei.

Menn mest for

Ser vi på kjønn, så er det mannfolkene i Bjugn som er mest positive til sammenslåing. 74 prosent av mennene svarer ja i undersøkelsen, og 20 prosent sier nei. Så få som 6 prosent av mannfolkene har ikke gjort seg opp en mening for eller imot.

Oversiktsbilde over Botngård. Foto: Terje Dybvik.