Helikopterbarna, som prosjektet heter, skal sørge for atforeldre og barnehageansatte jevnlig får informasjon om førstehjelp.

- Vi starter opp dette prosjektet fordi vi ser at kunnskapen omførstehjelp på barn er altfor dårlig. Ifølge en undersøkelser vil nærmere åtteav ti nordmenn ikke kunne utføre førstehjelp på barn. Det synes vi erurovekkende. Under lek, sport og ulike aktiviteter hender det at barn blirutsatt for en ulykke. Noen ganger er det helt avgjørende at førstemann på etskadested gjør en innsats før vi kommer. Det gir oss et godt utgangspunkt for åredde livet til barnet og det øker sjansen for at skadene blir minimale, siergeneralsekretær Erik Kreyberg Normann i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Alle barnehager i landet er invitert til å delta i prosjektet,og så langt har nærmere 1000 barnehager meldt seg på.

- Prosjektet er gratis for barnehagene og Stiftelsen NorskLuftambulanse dekker alle kostnadene. Vi får pengene fra blant annetmedlemskontingenten fra våre 713.000 medlemmer, sier Normann.

- Foreldrene og ansatte i barnehagene får kunnskap som også kanvære med på å forebygge alvorlige skader. Bidrar dette også til å vekkenysgjerrigheten hos folk og får dem til å gå på førstehjelpskurs, er det enviktig bonus. Ved å spre informasjon om sikkerhet kan vi få færre skader, ogkanskje slipper vi å dra ut på oppdrag. Det ville være det aller mestgledelige, avslutter Normann.

Fristen for å melde seg på prosjektet går ut 1. oktober.