Dette skriver Forsvarsdepartementet på sin nettside. Dermed har Norge fått like mange plasser som tidligere år, og treningen av norske kampflygere fortsetter som normalt.

- Denne avtalen har kommet på plass takket være et tett og godt samarbeid mellom Luftforsvaret, Forsvarsstaben, departementet og amerikanske myndigheter, og vil bidra til at Forsvaret kan ta i mot nye F-35 kampfly på en god måte og begynne konvertering av flygere allerede fra 2016, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet, Eirik Øwre Thorshaug.

Thorshaug er også godt fornøyd med at man har fått på plass denne avtalen gjennom bruk av godt etablerte faglige samarbeidskanaler på faglig nivå mellom norske og amerikanske myndigheter.

- Dette understreker nok en gang hvor tett samarbeid vi har med USA på mange områder og verdien av dette samarbeidet for Norge. Her har mange mange aktører i begge land gjort en stor innsats for å få dette på plass og det er gledelig at dette nå har gitt resultater, sier Thorshaug.

Statssekretæren var i USA denne uka og møtte tirsdag sin amerikanske motpart, viseforsvarsminister Ashton Carter, og den nylige avtalen om treningsplasser danner et positivt bakteppe for diskusjonene som er planlagt.

- Vi har mange viktige saker å diskutere med USA, inkludert utviklingen i nordområdene og NATO, samt anskaffelsen av F-35. Drift og vedlikehold av F-35, industrisamarbeidet og JSM er alle temaer der vi har en løpende dialog med amerikanerne, og denne ønsker jeg å bygge videre på, sier Thorshaug.

- Vi har mange viktige saker å diskutere med USA, inkludert utviklingen i nordområdene og NAT, statssekretær i Forsvarsdepartementet, Eirik Øwre Thorshaug. Arkivfoto: Paul Aage Hegvik