Naturvernforbundet er ikke nådig i sin kritikk over et ja til den store vindkraftutbyggingen i Fosen.

- Når fornybar energi skal bygges ut, må vi ta vare pånaturen. I denne utbyggingen ofres svært mye verdifull natur, og vedtaket framstårsom skuffende og kunnskapsløst, sier Lars Haltbrekken, leder iNaturvernforbundet.

- En sorgens dag for naturen på Fosen og Sørmarksfjellet,sier sentralstyremedlem Per Flatberg i Naturvernforbundet. - Vi har kommet meden rekke  grundige, naturvernfaglige innspill, men de er dessverreignorert av NVE og Olje- og Energidepartementet.  Det er meningsløst ogsvært oppsiktsvekkende at en senterpartistatsråd vedtar en så omstridtnaturrasering.

- Borten Moe virkeliggjør her sine fatale visjoner om å gjørenorsk natur om til salgsvare for eksport, sier leder i Naturvernforbundet iSør-Trøndelag Steinar Nygård.

"Trolig den største naturraseringen i Trøndelag noen sinne, og en av de verste i norsk historie", vil forbundet karakterisere det hele og ramser opp følgende konsekvenser:

  • 258 km2 med inngrepsfrie områder går tapt,hvorav ca 220 km2 iSør-Trøndelag.

  • Omlag halvparten av resterende inngrepsfri kystnatur i Sør-Trøndelag går tapt

  • Samletnaturareal som gjøres om til industriområde utgjør mer enn 71 000 fotballbaner.

  • Detgår ut over noen av de få inngrepsfrie områdene vi har igjen med sammenhengendeområder fra fjord til fjell, som bl a er viktige som mulige «fluktruter» forarter som må tilpasse seg klimaendringer

  • Flerevernede vassdrag berøres, verdifull natur og viktige leveområder for sjeldnearter går tapt og Naturvernforbundets forslag til kystnasjonalpark på Storheiabygges ned.

  • Mesteparten av områdene er klassifisert som «sterktkonfliktpotensial» i henhold til regjeringens nasjonale retningslinjer forlokalisering av vindkraft.

- Vedtaket viser at Regjeringa legger egne retningslinjer til side, ogsender samtidig signaler til kraftselskapene om at disse retningslinjene ikkegjelder i praktisk politikk, legger Lars Haltbrekken til.