Bergen Group gikk som kjent til søksmål mot Stocznia Gdansk i Polen, etter leveringen av skroget til «Stavangerfjord». Selskapet krevde cirka 61 millioner kroner av det polske verftet. Bergen Group mente sistnevnte ikke hadde overholdt deler av kontrakten. Stocznia Gdansk svarte med å reise et tilsvarende motsøksmål. Tidligere i sommer ga voldgiftretten i Stockholm det polske verftet mest medhold. Bergen Group ble dømt til å betale 28 millioner kroner i kompensasjon. Gruppen har siden vurdert hvordan de skal forholde seg til dommen. Kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes sier til Fosna-Folket at selskapet har bestemt seg for å ta saken videre, hvis man ikke skulle bli enige med Gdansk-verftet før den tid.

Lik sum

– Vi aksepterer ikke at vi må betale 3,6 millioner euro til Stocznia Gdansk. Derfor har vi bestemt oss for å forfølge saken, hvis det blir nødvendig. Vi er samtidig i dialog med det polske verftet. Målet er få til en minnelig løsning, slik at vi slipper å ta saken videre, forteller Risnes. Han sier det er for tidlig å fastslå hvordan saken eventuelt vil forfølges. Administrerende direktør Asle Solheim opplyser derimot til Fosna-Folket at Bergen Group også sterkt vurderer rettslige skritt angående leveransen av "Bergensfjord". Også dette skroget var forsinket fra Gdansk. Den ønskede erstatningssummen er ifølge Solheim lik summen fra voldgiftretten i Stockholm.

- Det er svært aktuelt å gå til nytt søksmål, i forbindelse med skroget til "Bergensfjord". Vi ønsker i så måte å forfølge saken, slik at vi ikke må betale penger til Stocznia Gdansk. Vi vil til syvende og sist ha en rettferdig løsning på konflikten. Da vil vi også kjempe for det vi mener er riktig, sier konsernsjef Asle Solheim i Bergen Group til Fosna-Folket.