Bergen Group melder at de har inngått avtale med verftet JSV Zaliv Shipyard i Ukraina. Sistnevnte får aksjemajoriteten i Bergen Groups skipsbyggingsdivisjon, gjennom et nystiftet selskap. Kjøpesummen er cirka 110 millioner kroner.

- Bergen Group er svært fornøyde med å ta konsernets skipsbyggingaktiviteter til et nytt nivå. Den nye konstellasjonen bringer inn en strategisk partner. Den vil styrke kontrollen av verdikjeden. Både fra grunnleggende design, detaljprosjektering og skrogkonstruksjon til endelig levering av skipene, sier Bergen Groups administrerende direktør Asle Solheim i en børsmelding.

Bergen Groups kommunikasjonsdirektør har tidligere uttalt til Fosna-Folket at konsernet har ønsket å styrke kompetansen og kontrollen med skrogproduksjonen. De siste årene har konsernet samarbeidet med et verft i Gdansk, noe som har medført flere problemer.

Også Zalivs styreleder Mykola Kuzmenko er naturlig nok fornøyd med avtalen.

- Vi er glade for å forene krefter med Bergen Group. Det gir Zaliv en spennende mulighet til å nå nye markeder. Selskapene vil sammen bli en betydelig og konkurransedyktig aktør, innen ulike markedssegmenter for skipsbygging, sier Kuzmenko i meldingen.

I tillegg til kommersiell skipsbygging, bygger JSV Zaliv Shipyard blant annet skip for olje- og gassindustrien. I 2012 leverte verftet seks utrustede skipsskrog, samt reparerte 35 skip. Verftet ble etablert i 1938.