Etter at Lise Olden gikk ut i svangerskapspermisjon i fjor høst, har det vært rolig på musikkfronten for sangfuglen. Likevel er hun plateaktuell i oktober med «Min Skattekiste». Platen er et resultat av samarbeidetmellom Olden og Voksne Herrers Orkester.

Musikalsk magi

Starten på samarbeidet oppstod da Lise Olden opptrådte med orkesteret på Logen i Bergen for snaut to år siden. Etter kun én gjennomkjøring i forkant fremførte de tre coversanger sammen– som alle er fra Oldens "indre skattekiste" – og hun beskriver stemningen som utspilte seg som magisk.

– Vi hadde en veldig god dynamikk, og etter opptredenen gikk jeg lenge og tenkte på at vi måtte få denne magien på opptak.

Ingen YouTube

Etter fire dager i studio ble 15 låter spilt inn, hvorav 12 blir med på «Min Skattekiste». Ideen bak studioinnspillingen var at de skulle ha liten tid, slik at platen nærmest ble spilt inn live, og den samme,gode spontaniteten oppstod.

Og hun er svært fornøyd med resultatet.

– Sangene på plata har betydd mye for meg gjennom oppveksten. Sanger var ikke like tilgjengelige da som nå, og man kunne ikke søke de opp på YouTube og høre på de om og om igjen til man gikk lei. Jeg måtte venteforan Tv-en eller radioen for å få høre de igjen, og i mellomtiden lå de godt bevart i den "indre skattekista" mi.

Bikini Fitness

Det er ikke bare musikken som står i fokus for Lise Olden om dagen. I september deltar hun som debutant i Norway Open i Stavanger, hvor fysikken skal bedømmes etter et års intensiv trening. To uker etterpå skalhun i tillegg konkurrere i NM i Bodyfitness i Oslo, hvor hun også skal stille i klassen Bikini Fitness.

Olden forteller at hun begynte å trene i september i fjor, omtrent to måneder etter å ha født minstejenta. Hun hadde aldri trent med vekter tidligere, siden hun forbandt styrketrening med bodybuilding og troddeat man blir stor og veldig muskuløs. Da Olden fikk høre om Bikini Fitness, og så utøverne som stilte i klassen på en konkurranse i fjor, ble hun motivert til å starte med styrketrening selv.

– Jeg så resultater på kroppen veldig raskt, og en drøm manifesterte seg. Jeg ville også klare dette!

Konkurrerer mot seg selv

Etter bedømming av profesjonelle trenere i Trondheim noen måneder i etterkant, kom hun gjennom nåløyet for å få lov til å delta på konkurransen. Da bestemte hun seg for å kjøre på. Olden påpeker at hun ikke harnoen planer om å hevde seg i konkurransen, men at hun deltar for å konkurrere mot seg selv.

– Når jeg står på scenen skal jeg være stolt over egen prestasjon, uansett hva resultatet blir. Grunnen til at jeg ikke har så høye ambisjoner er at jeg har ikke trent like lenge som mange av de andre utøverne,og derfor har mindre muskler. De fleste er også en god del yngre enn meg, mellom 17 og 25 år, så jeg kunne jo nesten vært moren til flere av dem, humrer hun.

Tunge løft

Veien mot en slik konkurranse er imidlertid alt annet enn en dans på roser. Olden forklarer at det til tider er svært tøft når hun må trene mange dager i uken, samtidig som hun spiser etter en nøye utarbeidetmatplan. Hun forteller at samarbeidet med sine dyktige «coacher» Gunnar Strand Jacobsen og Lin Olderøien Elvegård har vært viktig, da de har satt opp treningsprogram og kostholdsplan som må følges for ønsket fremgang.

– Man må trene mye og tungt, og spise veldig rent. Det er egentlig galskap vet du, legger hun lattermildt til.