Nye fartøy for Kystekspressen

Skal kjøpe to nye katamaraner.

Kystekspressen har signert kontrakt med Brødrene Aa i Hyen om kjøp av to nye katamaraner. Hurtigbåtene skal settes inn i rute mellom Trondheim og Kristiansund i forbindelse med de nye anbudene selskapet vant i februar.

Brødrene Aa har de siste årene spesialisert seg på produksjon av hurtigbåter i karbonfiber og har tidligere levert blant annet tre fartøy til FosenNamsos Sjø AS.

Den første nye hurtigbåten settes i drift i mars 2014 og den andre senest 1. januar 2015. Fartøyene har plass til 275 passasjerer.

Båtene vil bli bygget i karbonsandwich og med moderne skjærende skrog for høy fart og lavt forbruk. Med stor skroglengde oppnår vi gode farts- og sjøegenskaper. Båtene skal ha vannjet, som gir bedre komfort for kundene, bedre manøveregenskaper og høyere driftsstabilitet enn propelldrift.

Båtene skal ha universell utforming. Salongen er innredet på ett plan for å lette adkomsten for funksjonshemmede. Det vil bli kiosk om bord og det bygges også eget dedikert lekerom for barn. Det vil også være et eget hunderom.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Ett hoftebrudd hver time hele året

Fall er den hyppigste årsaken til skader blant eldre. Hvert år får rundt 9000 nordmenn hoftebrudd som følge av fall.

Kystpilegrimene stevner inn fjorden

Pilegrimene er på tur fra Kristiansund til Trondheim og Nidarosdomen.

Drikkevannet kan bli dyrere – spesielt i distriktene

Vann- og avløpsanleggene må oppgraderes for 280 milliarder kroner, ifølge en rapport fra Norsk Vann. Det kan bety en høyere vannavgift, særlig i distriktene.

Her går hytta opp i røyk

Eieren vil bygge nytt.