Nye fartøy for Kystekspressen

Skal kjøpe to nye katamaraner.

Kystekspressen har signert kontrakt med Brødrene Aa i Hyen om kjøp av to nye katamaraner. Hurtigbåtene skal settes inn i rute mellom Trondheim og Kristiansund i forbindelse med de nye anbudene selskapet vant i februar.

Brødrene Aa har de siste årene spesialisert seg på produksjon av hurtigbåter i karbonfiber og har tidligere levert blant annet tre fartøy til FosenNamsos Sjø AS.

Den første nye hurtigbåten settes i drift i mars 2014 og den andre senest 1. januar 2015. Fartøyene har plass til 275 passasjerer.

Båtene vil bli bygget i karbonsandwich og med moderne skjærende skrog for høy fart og lavt forbruk. Med stor skroglengde oppnår vi gode farts- og sjøegenskaper. Båtene skal ha vannjet, som gir bedre komfort for kundene, bedre manøveregenskaper og høyere driftsstabilitet enn propelldrift.

Båtene skal ha universell utforming. Salongen er innredet på ett plan for å lette adkomsten for funksjonshemmede. Det vil bli kiosk om bord og det bygges også eget dedikert lekerom for barn. Det vil også være et eget hunderom.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Nei til lånefinansiert asfaltering

Rådmannen og formannskapet sa ja, men kommunestyret i Leksvik ville det annerledes.

Cash gikk konk

Nattklubben Cash på Brekstad er konkurs. Klubben hadde trolig en gjeld på 183 515 kroner.

Hurtigbåtanløp Hasselvika

- Det tar bare fire minutter. Fire minutter!

Jørgen Sannan og Jurgen Meinert, begge bosatt i Hasselvika er glad for at næringsforumene i Ørland og Bjugn tar til orde for flere anløp av hurtigbåten i Hasselvika.