Kystekspressen har signert kontrakt med Brødrene Aa i Hyen omkjøp av to nye katamaraner. Hurtigbåtene skal settes inn i rute mellomTrondheim og Kristiansund i forbindelse med de nye anbudene selskapet vant ifebruar.

Brødrene Aa har de siste årene spesialisert seg på produksjon avhurtigbåter i karbonfiber og har tidligere levert blant annet tre fartøy tilFosenNamsos Sjø AS.

Den første nye hurtigbåten settes i drift i mars 2014 og denandre senest 1. januar 2015. Fartøyene har plass til 275 passasjerer.

Båtene vil bli bygget i karbonsandwich og med moderne skjærendeskrog for høy fart og lavt forbruk. Med stor skroglengde oppnår vi gode farts-og sjøegenskaper. Båtene skal ha vannjet, som gir bedre komfort for kundene,bedre manøveregenskaper og høyere driftsstabilitet enn propelldrift.

Båtene skal ha universell utforming. Salongen er innredet på ettplan for å lette adkomsten for funksjonshemmede. Det vil bli kiosk om bord ogdet bygges også eget dedikert lekerom for barn. Det vil også være et egethunderom.