Hunden ble mandag fanget i Botngård, etter at den la på svømlike ved land. Den var da i svært dårlig forfatning. Nå er hunden i forvaringhos Bjugn Bilberging, som hjalp til med å fange dyret. Daglig leder Svein Erik Nebbbekrefter at dyret er i dårlig form.

– Den er avmagret og halter. Den har også lange negler, noe somtyder på at den har gått lenge uten stell. Vi har vasket hunden, samt gitt denmat og husrom. Vi vil ivareta dyret fremover, sier Svein Erik Nebb.

Hunden skal i det siste ha blitt observert flere ganger vedTjønnstua. Der er det også satt ut en plastbalje med rester fra et slakt.Søndag kveld ble den trolig også påkjørt. Mandag formiddag ble dyret observertpå isen på Bjugnfjorden. Den gikk også gjennom isen, men greide å komme seg iland. Veterinær Jens Petter Brastad deltok i berginga. Han sier hunden mangleridentifikasjon.

– Jeg kan ikke uttale meg om detaljer, siden dette er endyrevernsak. Men jeg kan bekrefte at den mangler id-merking. Det er hellerikke kommet inn noen meldinger om en savnet hund. Såfremt ikke eieren melderseg, blir saken meldt inn til politiet, forteller Jens Petter Brastad.