FRA Strandbaren ved Stokkøya Sjøsenter. Arkivfoto: Torfinn Hansen

Det er Nord-Trøndelag fylkeskommune som melder om dette på sine hjemmesider.

Internationale Grüne Woche Berlin, kortGrüne Woche (den grønne uken), er en internasjonal messe i Berlin hvorlandbruks- og havebruksprodukter presenteres av produsenter og distributørerfra hele verden.

Både Strandbaren og Norveg tar brorparten av sine råvarer fra havet. Blåskjell, kamskjell, sjøkreps og allskens fisketyper er hyppige innslag på menyene deres. Havets ”grønnsaker” blir også tatt i bruk. Strandbaren samarbeider nemlig med Sintef Fiskeri og Havbruk om et prosjekt på tang og tare til bruk i mat. En smakebit av dette blir presentert på messa i Berlin.

- Lokal mat og drikke er i vinden som aldri før, og Trøndelag har markert seg som en sterk matregion i Norge. Vi kan skilte med flere prisbelønte lokalmatbedrifter og en mengde spisesteder med lokal mat på menyen, uttaler fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol .

Bjugn-ordfører Arnfinn Astad var full av lovord om den norske standen på Grüne Woche i 2011. Her i samtale med generalsekretæren i den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold.