På vei inn til en humørfylt aften med Kveli-Rånes-Kveli show fikk Bjugn-ordfører Arnfinn Astad nyheten han har ventet på i seks år. Torsdag kveld vedtok styret i Vinmonopolet at Bjugn skal få polutsalg. Etter den elleville forestillingen i nabokommunen Ørland ventet rådmann Tor Langvold, og sammen kunne de feire kveldens nyhet med en symbolsk skål i baren ved Ørland Kysthotell.

Bar- og restaurantsjef Espen Larsen mente noen dråper Austrått XO kunne være passende, men da repliserte Astad kjapt: -Har du ikke Braastad? Du vet bra-astad!

En smule alvorligere forklarer Astad at det betyr mye for Botngård som handelssentrum å få Vinmonopolet på plass. Og han berømmer administrasjonen anført av rådmann Langvold og varaordfører Hans Eide for utmerket innsats forut for kveldens vedtak i Vinmonopolet.

Planen nå er at bjugningene skal få kjøpt juledrammen neste år i egen kommune.

–Og vi har sagt at vi vil ha et skikkelig polutsalg med et godt utvalg, repliserer rådmann Tor Langvold. Begge er skjønt enige om at vedtaket bør være en real førjulsgave også til handelsnæringen i Bjugn.