Hårsaker kommer fra Trondheim, har hytte i Åfjord og har både konkurrert og trent i svømmehallen på Brekstad mens svømmegruppa i Yrjar ennå var aktiv. Denne gruppa ble nedlagt for en del år tilbake.

Fosna-Folket har tatt en ringerunde til Fosen-ordførerne og fått bekreftet at det står dårlig til flere steder. Osen, Leksvik og Rissa og Bjugn har basseng til obligatorisk svømmeopplæring.  Åfjord mangler helt og Ørland stiller på jumboplass med kun et terapibad på ni kvadratmeter. Det er for lite til at kommunens 5100 innbyggere kan få det tilbudet de har behov.

– Sett fra et folkehelseperspektiv er det for dårlig tilgang til svømmehaller på Fosen, sier folkehelsekoordinator Karin Helen Størseth. Fysioterapeuten mener offentlige svømmehaller er viktige arenaer for trivsel, bolyst og folkehelse.

Lille Island på størrelse med Trøndelag har 500 svømmehaller. Riktignok har en derover rimelig geotermisk oppvarming, men det finnes løsninger som kan brukes for å redusere driftsutgiftene her i landet også. Hårsaker har merket seg Sigbjørn Johnsens uttalelse om at oljefondet er for stort. – Da får vi bruke noe av det på nødvendig infrastruktur da, kommenterer svømmeren.