Med nærmere 40 skuespillere på scenen i Heimtun leverte Rissa Ungdomslag og Rissa kulturskole en flott premiereforestilling søndag kveld. Ulver, aper, fargerike fugler og andre fargerike skapninger beveget seg både høyt og lavt og ute blant publikum for å dramatisere Rudyard Kiplings tidløse eventyr, Jungelboken.

Jungelens lov

Hovedrollen som den unge gutten Mowgli som vokser opp blant ulvene i jungelen spilles av Tonje Rostad. Mowgli står hele tiden i fare for å bli spist, ikke minst er den listige og eksentriske slangen Kaa spilt av Kine Larsen Kimo hele tiden ute etter å slynge sin lange kropp rundt ham. Tigeren, gribben og hyenen har også god lyst på å spise ham opp. Men hele tiden er marginene og gode jungelvenner på Mowglis side. Kampen for å overleve i jungelen er hard.

Mange av skuespillerne er svært unge, og det er imponerende hvor godt de spiller sine roller og hvor mye tekst de har lært utenat. Suffløren hadde lite å gjøre under søndagens premiere.

Debut

To voksne skuespillere hadde også sin debut i Heimtun søndag kveld. Geir Are Nyeng og Gitte Solem Berge kom fra debuten med æren i behold. Elin Stagnes står for regien, og Sarah Jennings har ansvar for koreografien. Kapellmester Kjetil Skaugen har det musikalske ansvaret.

Foreldre og andre teaterinteresserte frivillige har i tillegg gjort en stor innsats når det gjelder scenedekor og kostymer.

Allerede i kveld er det klart for en ny forestilling, og siste sjanse til å se Jungelboken er søndag kveld.