Lars Arne Raanes ønsker å etablere campingplass på den tidligerefotballbanen for Grande/Garten skole som nå er en del av Bakkeliaktivitetssenter.

Saken skal behandles av planutvalget i dag. Utvalgslederenforeslå å gi dispensasjon fra kommuneplanens arealdel med tilhørende tillatelsetil tiltak, for etablering av campingplass på område som omsøkt. Dispensasjonengis midlertidig fram til 1.januar 2018.

I begrunnelsen påpekes det at tiltaket ikke er i strid medhensynene bak LNF-formålet.

I saksframlegget står det blant annet følgende:

«Videre vektlegges at en campingplass uten behov fornye bygg og større investeringer, kan revurderes og eventuelt avvikles utenstørre tap for eierne dersom fremtidig støybelastning blir for stor eller omeiendommen i verste fall vil måtte innløses.

Campingvogner er flyttbare tiltak, og bør ikke vurderes på sammegrunnlag som bolig/fritidsbolig. Fremtidig støysituasjon og restriksjoner påarealbruken er fortsatt uavklart. Retningslinjer åpner for en skjønnsmessigvurdering av hvorvidt arealbruk med støyfølsomt bruksformål bør tillates.

Tiltakshaver er kjent med at støybelastningen på eiendommen vilforverres som følge av at Stortinget har vedtatt at ØHF er blir ny enebase forde nye kampflyene. Investeringer som gjøres i forbindelse med etablering avcampingplassen samt tapt framtidig inntekt dersom plassen må avvikles kan ikkepåregnes erstattet av kommunen.»