Det sier Eivind Myklebust som er leder i Rødsjø beitelag. Haner oppgitt over at fylkesmannen har sagt nei til skadefelling av kongeørn. Hananslår at bortimot halvparten av de om lag 1000 lammene som er sluppet på beitei fjellet er tatt av ørn denne sommeren.

Har anket

- Vi har anket skadefellingsavslaget. Det er viktig for oss å fådenne saken høyere opp i systemet. Nå har vi også kontakt med enstortingspolitiker som skal ta opp saken vår, sier Myklebust.

Det er svært vanskelig å dokumentere at ørn tar lam, og nå følerMyklebust og de andre i beitelaget at fylkesmannen vil få ansvaret fordokumentasjonen over på dem.

- Vi føler at vi blir mistenkeliggjort ved at vi blir bedt om åta med oss kadavrene til Trondheim for å få dem undersøkt. Det er både kostbartog vanskelig. Et sånt forslag viser at det er vanskelig å dokumentere at det erørna som tar lammene, sier Myklebust.

Mattilsynet skal hjelpe til

Fylkesmannen hevder at sykdom hos lammene er en viktig årsak tilat så mange forsvinner på beite. Det skal Mattilsynet være med på å bekrefteeller avkrefte til vinteren.

- Mattilsynet skal følge besetningene våre gjennominnefôringssesongen. De skal se på dyrevelferd og kontrollere for eventuellesykdommer før lam og sauer blir sluppet på beite neste vår. Dette mener jeg børinnføres over hele landet og ikke bare hos oss, sier Myklebust.