Derfor har LORIF sendt brev til kommunen hvor de ber om at kommunen kommer i konstruktive drøftinger med dagens eiere av hotellbygningene med tanke på ny hotell- og restaurantdrift.

- Vi har mottatt bekymringsmeldinger fra flere av våre medlemsbedrifter som savner tilgang til hotell- og restauranttjenester i Leksvik. Uten et hotell i bygda får de reduserte muligheter for oppfølging og representasjon overfor kunder og leverandører. Tilgang til hotelltjenester er en viktig del av infrastrukturen i lokalsamfunnet, sier LORIF-leder Benjamin Schei. Han utelukker at LORIF vil gå inn som drivere av hotellet.

- LORIF vil kun være en bruker. Vi er opptatt av at det blir framdrift i saken, og vi ber Leksvik kommune gå i dialog med eierne av hotellet med tanke på å få i gang driften igjen. Vi har hatt et møte med varaordfører Jahn Winge for å forsterke våre bekymringer over det manglende hotelltilbudet i bygda, sier Schei.

- Jeg skjønner godt LORIFs bekymring. Leksvik trenger absolutt et hotell som er i drift. Vi er i dialog med eier Karl Johan Kopreitan. Han sier det er vanskelig kun å drive hotell, og han ønsker å kombinere det med noe annet. Kopreitan har sagt at han ønsker å bygge en etasje til med tanke på å lage 20 omsorgsleiligheter. Nå diskuterer vi innad i kommune om vi har behov for 20 slike leiligheter. Vi må gi et svar på det innen to måneder, sier ordfører Einar Strøm.