Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 72 51 57 00

  • Ring 72 51 57 00 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjonen@fosna-folket.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord FF TIPS

Befolkningseksplosjon på Tarva i havgapet

Denne uke gikk folketallet på Tarva opp til det mangedobbelte da Statens landbruksforvaltning arrangerte nettverkssamling i samarbeid med lokale og regionale instanser.

Øya som tilhører Bjugn kommune var samlingssted og mål for ei nasjonal nettverkssamling for utvalgte kulturlandskap.

 Fylkesmannen og det felleskommunale landbrukskontoret var med på tilrettelegginga. De over 120 gjestene kom fra hele landet og hadde base på Ørland Kysthotell. De drog med chartret hurtigbåt fra Trondheim til Brekstad hvor de innkvarterte seg. Deretter gikk turen videre til Tarva. Der hadde de en gjennomgang av alle sider ved den spesielle øygruppa.

Kulturlandskap og pleien av dette med bruk av beitedyr, samferdsel, kampen mot den innførte sitkagrana, Forsvarets bruk av skytefelt og sameksistensen mellom landbruket og krigsminnevernet var tema som ble tatt opp. Dag to foregikk på kysthotellet.

Mer å lese på Fosna-Folket:
comments powered by Disqus

Nyheter

- En utbygging vil bety slutten for mange av oss

Reineier Arvid Jåma har i flere år kjempet mot den planlagte vindkraftutbyggingen. Han er ikke overrasket over at utredningen nå fortsetter.

- Fornøyd med å ha passert denne milepælen

Konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi sier det fortsatt er et stykke frem mot investeringsbeslutningen, men påpeker at han er optimist og har tro på vindkraftprosjektet på Fosen.

- Et skritt videre på veien til utbygging

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) ser frem til en endelig avklaring på vindkraftplanene på Fosen.

Storkontrakten til Rissa-verftet:

Må ha løsning i dag

Eierne av Noryards Fosen og Boa IMR er i dag i et telefonmøte. Håpet er at dialogen skal berge 700-millionerskontrakten til Rissa-verftet.

Fortsetter å jobbe mot vindkraftutbygging på Fosen

Statkraft, Agder Energi, NTE og TrønderEnergi er enige om å fortsette utredningen av vindkraftprosjektet på 1000 MW i Midt-Norge.