Ulykkesflyet ble søndag fraktet ut fra Olden med helikopter. Cirka klokka ett ankom vraket Lysøysund, der det i ettermiddag ble hentet av trailer. Statens havarikommisjon sier arbeidet med å hente ut flyet gikk optimalt.

– Vi brukte drøye halvannen time på operasjonen, som gikk helt etter plana. Vi gjorde en del forberedelser i går, slik at vi var best mulig forberedt. I tillegg var det i dag flott vær for helikoptertransport, sier Edith Irgens i Statens havarikommisjon. Vraket er nå på vei til deres hovedkvarter for videre tekniske undersøkelser. Der venter et møysommelig arbeid for etterforskerne.

– På Lillestrøm kan vi arbeide med vraket innendørs, og samtidig ha god plass tilgjengelig. Når det gjelder ulykkesårsaken holder vi alle muligheter åpne. Vraket skal undersøkes grundig, så får vi se hva vi finner ut underveis. Inntil videre er det uansett altfor tidlig å anta noen årsak til flystyrten, fortsetter Irgens. Rapporten etter ulykken blir trolig klar neste år, muligens opptil et års tid etter flystyrten. Tre tyske fisketurister mistet som kjent livet i fredagens ulykke.