Med en slik grønn linje vil man unngå konflikter mellom bøndene og utbyggerne, noe som kommer til å bli viktig dersom man skal få bygget ut i tida fremmover.

Strenge krav

Aarbergsbotten viser til utviklingen på det nye boligområdet på Hovde når hun forklarer hvorfor situasjonen ikke er optimal i dag.

- Vi ser det på Hovde at det er strenge krav om utnyttelse av areal. Hvis det fortsetter sånn vil det ikke være mulig å få en eneboligtomt i kommunen. Når det er sagt så betyr ikke det at vi skal sløse med areal, men det må være en tydelig sonedeling, tydeligere grenser, forklarer Aarbergsbotten.

Ser mot fremtida

Når det nå gjøres klart til å ta imot mange nye familier til Ørland og hovedflystasjonen blir fylt med nye ansatte, er Aarbergsbotten klar på at det må legges til rette for hele familien.

- Ofte er den som jobber i forsvaret ute på oppdrag, og den andre sitter igjen alene hjemme med barn. Da er det kjempeviktig at ting er lagt til rette rundt dem. Med kort avstand til skole, barnehage og idrettsanlegg blir det enklere å være menneske, forteller Aarbergsbotten.

Hun mener at man må tilby flere ulike boløsninger.

- Det er viktig å benytte seg av de bomulighetene vi har i sentrum. Og også bedre kollektivtilbudet som er her. Det hjelper ikke å få raskere båt og flere avganger når folk bruker lang tid på å komme seg til båten. Da går vinninga opp i spinninga, forteller Aarbergsbotten.