Om Queen Mary 2 opplyser Wikipedia:

Sammenligning av noen av verdens største fartøy. Ovenfra og ned:Knock Nevis, Emma Mærsk, RMS Queen Mary 2, MS Berge Stahl og USS Enterprise.

RMS Queen Mary 2 er et britisk passasjerskip opprinnelig bygdfor transatlantisk rutetrafikk. Hun var det første store nybygget primærttilpasset dette formålet på over 30 år, det vil si siden RMS «Queen Elizabeth2» ble bygd i 1969 og som hun etterfulgte som Cunard Lines flaggskip. Skipetble satt i bestilling i 2000 og er det andre Cunardskipet oppkalt etter Mary avTeck, britisk dronning, gift med George V. Dronning Elizabeth II døpte skipet i2004. I tillegg til transatlantisk trafikk, brukes skipet i dag som cruiseskip.

SE OGSÅ:* Båter i leia* Skipstrafikken

Da skipet ble sjøsatt var hun det lengste, bredeste og høyestepassasjerskip som var bygd, og med en tonnasje på 151 400 tonn var hun også detstørste. Siden er det bygd cruiseskip som er større, men hun er fortsatt detstørste bygd for transatlantisk trafikk.

Skipet er 345 meter langt, 41 meter bredt (45 meter overbrovingene) og 72 meter høyt (til toppen av skorsteinen), og hun har etdyptgående på 10,1 meter. Skipet har 17 dekk, hvorav 13 medpassasjerfaciliteter. Maksimalfarten er i overkant av 30 knop, marsjfart 26knop.

Skipet var langt dyrere å bygge enn samtidige cruiseskip med enpris på USD 300 000 per køye, nesten det dobbelt av kostnaden ved cruisebygg.Det høye prisen skyldes en langt sterkere konstruksjon tilpasset helårigAtlanterhavsfart, den enorme størrelsen samt gjennomført bruk avkvalitetsmaterialer.

Skipet har 15 restauranter og barer, fem svømmebasseng, casino,ballsal, teater og verdens første planetarium ombord på et skip. Det finnesogså barnehage og kennel ombord. Hun er også et av få skip i drift i dag somfremdeles har preg av tidligere tiders klassedeling ipassasjerbekvemmelighetene. I dag sees dette tydeligst i matsalene.

Hun har passasjerkapasietet på 3 056. Offiserer og mannskapteller totalt 1 253 personer.