Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 72 51 57 00

  • Ring 72 51 57 00 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjonen@fosna-folket.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord FF TIPS

Øver på samøving

Effektiv utveksling av informasjon er en del av formålet med NATO-øvelsen som har gått på Ørlandet i to uker.

17 NATO-land har i to uker samøvet innen feltene etterretning, overvåkning og rekognosering. (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance). Unified Vision trial var navnet på øvelsen.

Målet er å trene NATO-medlemmer på å arbeide sammen inne disse områdene. NATO's har sitt eget Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (JISR) konsept. Tiltaket var organisert av en gruppe som har spesialisert seg på forsvar mot terrorisme.

De årene NATO har holdt på i Afghanistan har en sett behovet for flere felles standarder. Innenfor alliansen har en i de forskjellige landene blant annet forskjellig måte å skrive datoer på. Ved å kommunisere mer effektivt har en funnet ut at en også når felles mål bedre. Når flere samarbeidspartnere setter sammen informasjon som de sitter inne med, får de mer ut av den og får et bedre overblikk.

All informasjon sendes til en sentral som distribuerer den ut til brukerne. Både styrker på sjø, land og luft var involvert i øvelsen.

 

Mer å lese på Fosna-Folket:
comments powered by Disqus
Nyheter

Over 200 000 har sett ordføreren gni seg på magen:

– Ikke meningen å spille på sex

Rissa Høyres valgkampvideo går som en farsott på sosiale medier. – Dersom man er opptatt av oppmerksomhet, og er villig til å vise kroppen, bør man kopiere ordføreren i Rissa, anmoder PR-ekspert.

Hele laget kom på skåringslista

Storseier til ØBKs gutter 12-lag.

Kjørte uten førerkort

Politiet beslagla bilen.

Slutt for i år

God sesong for Bryggeutstillinga.

Falt ned fra stige

Ble sendt til legevakt for en sjekk.