Blant disse er tyske Lukas og Punn fra Thailand. De venter begge spent på å få vite hvilken familie de skal bo hos, og håper at noen hyggelige familier i Leira, Årnes, Leksvik, Steinsdalen eller Roan vil åpne hjemmet sitt.

- Ungdommene kommer for å oppleve norsk kultur og hverdagsliv og å gå på skole her et år, sier generalsekretær Rune Fimreite. – Alle typer familier kan være vertsfamilie, det viktigste er at man er motivert for å bli kjent med en ungdom fra en annen kultur, forklarer han. Han oppfordrer familier som er interesserte, til å ta kontakt med AFS-kontoret på telefon 22 31 79 00 for en uforpliktende prat.

De ulike elevene har ulike interesser – på samme måte som alle familier er forskjellige. Favorittsporten til Punn er basket, og ellers liker hun å ta bilder og å lese bøker. Lukas er glad i fotball og drar gjerne på fjellet om vinteren. Kanskje blir det din familie som viser Punn hennes første, norske motiv for fotograferingen, eller som introduserer Lukas for den norske fjellheimen og Kvikk Lunsj?