Dette skriver selskapet i en pressemeling. Bare i løpet av de sistemånedene har Gjensidige mottatt flere meldinger om tyverier av gårdsutstyr. Altfra vedmaskiner, ploger, harver og hengere har forsvunnet, og det er snakk omstore verdier.

- Mye av gårdsredskapen stårlett tilgjengelig rundt omkring. Tiden nå er aktuell da de fleste begynner åbli ferdig med våronna, men kanskje ikke har rukket å få all redskapen hjem tilgården eller innomhus enda, sier informasjonsrådgiver Pål Rune Eklo iGjensidige.

Gjensidige utelukker ikke atdet kan være organiserte kriminelle som står bak tyveriene.

- Utstyret som blir stjåleter tungt, og ikke noe man tar med seg på impuls. Det trengs gaffel eller kranog en stor bil for å få med seg slikt utstyr, påpeker Pål Rune Eklo.

Gjensidige tror tyvegodset entenblir omsatt som skrapjern i Norge eller ført ut av landet og solgt.

- Vi vet at de som står baktyveriene må tjene på det på en eller annen måte. Vi er usikre på hvordan, menstålprisen er høy, og slike tyverier har først dukket opp de siste årene, sierEklo.

Tyveriene har foregått bådepå Innlandet og på Jæren, men Gjensidigefrykter at bandene nå forflytter seg til andre steder i landet.

- Vi har flere eksempler på at de ”tømmer” et område forinteressante objekter, for så forflytte seg videre. Både airbager fra biler ogbåtmotorer har vært yndede objekter for disse bandene tidligere, påpeker Eklo.

Gjensidige opplyser at tyveriav gårdsutstyr er dekket gjennom gårdbrukerens drifts- og løsøreforsikring.

- Vi vet at de som står bak tyveriene må tjene på det på en eller annen måte. Vi er usikre på hvordan, men stålprisen er høy, og slike tyverier har først dukket opp de siste årene, sier Eklo.