KRITISERTE: Jon Husdal (Sp) var ikke fornøyd med prosjekteringa.

Åfjord Kommune etterbevilget opptil 1.3 millioner kroner til avkjørsel for skolebuss.

Avkjørselen ligger øst for Åfjord videregående skole, fra fylkesveien i retning Norddalen. Der blir den atkomst for skolebusser, inkludert parkering. Veien blir også atkomst til Fosen biovarme. Som tidligere omtalt, blir prisen på prosjektet doblet på grunn av for dårlig forarbeid. Blant annet blir veiearbeidene 300.000 kroner dyrere enn tenkt.

Det skyldes behovet for utgravinger og tilkjøring av masse. I tillegg trengs 270.000 kroner til gatelys, samt 280.000 kroner til ledegjerde mellom fortau og bussoppstilling. Det behøves også 50.000 kroner for gebyrer i samband med reguleringsplana. Til sist har administrasjonen etterspurt 400.000 kroner ekstra til sterkere asfalt. Dette skyldes at vanlig asfalt visstnok ikke er spesielt beregnet på tyngre kjøretøy med lav hastighet. Et enstemmig kommunestyre godkjente etterbevilgningene. De krevde samtidig at behovet for ny asfalt kvalitetssikres. Den vil avgjøre hvorvidt disse pengene brukes.

I siste kommunestyremøte kom Senterpartiets Jon Husdal med sterk kritikk av overskridelsene. Han mente kommunen burde ha lært av tidligere saker.

- Dette er for dårlig, og minner om overskridelsene ved vannverket i Stordalen. For eksempel var trafikksikkerheten et krav fra starten. Derfor burde blant annet ledegjerdet vært inkludert fra begynnelsen. Jeg ønsker at administrasjonen går gjennom rutinene, slik at dette kan unngås i framtida, sa Husdal i møtet. Han stilte også spørsmål ved hvorvidt man trenger ekstra sterk asfalt. Det ble for eksempel visstnok ikke brukt ved storbilverkstedet på Vassneset.