- Plan for kreftomsorgen 2012-2020 gir oss en langsiktig retning for vår framtidige satsing innen et stort og viktig fagfelt med et økende antall pasienter. Vi har et godt behandlingstilbud i Midt-Norge til kreftpasienter, men målet er å bli enda bedre og sikre robuste fagmiljøer i våre sykehus, sier styreleder Marthe Styve Holte.

Styret for Helse Midt-Norge RHF kommer til å ha en aktiv holdning til arbeidet med å forbedre pasientforløpene innen kreftbehandling. Man forutsetter at den samlede innsatsen i kreftomsorgen styrkes. Så langt det er forsvarlig og faglig fornuftig skal kreftbehandlingen tilbys nær pasientens bosted. Styret er innforstått med at det vil være behov for å samle deler av diagnostikk og behandling for å oppnå fortsatt forbedring av behandlingsresultatene. Fordi slike endringer kan ha betydning for øvrig drift og organisering i sykehuset, skal det legges fram konsekvensvurderinger når konkrete forslag legges fram for styrebehandling.

Prinsippene i fagplanen om kreftbehandling som har vært ute til høring, blir lagt til grunn i det videre arbeidet. Styret legger til grunn at diagnostikk, behandling og oppfølging av kreftpasienter skal sikre pasientene de beste muligheter for å vinne leveår, redusere konsekvenser av kreft og at pasienten i størst mulig grad kan mestre eget liv med egne ressurser.

Styret ber administrerende direktør basere arbeidet med å beskrive helhetlige pasientforløp på at alle innbyggerne i Midt-Norge skal sikres et likeverdig tilbud uavhengig av bosted og i tråd med nasjonale faglige retningslinjer.

- Framover blir det viktig å videreutvikle samarbeidet med kommunene i regionen for å gi god oppfølging og behandling nær pasientens bosted. Dette skal bidra til å sikre riktig kompetanse i de ulike delene av helsetjenesten, slik at pasienten kan føle seg trygg og godt ivaretatt, sier Styve Holte.