Noor Knutsen.

Fosen Senterungdomer positive til kommunesammenslåing mellom Ørland og Bjugn.

Stortingsvedtaket om Ørland Hovedflystasjon som Norges enekampflybase er endelig fattet. Med dette står Fosen-regionen fremfor storeutfordringer. Fosen Senterungdom mener disse best kan møtes ved atFosen-kommunene står enda tettere samlet.

- Jeg tror sammenslåing av Bjugn og Ørland er en god løsning.Kommunegrensene på Fosen er en faktor som fort kan gjøre at denkjempemuligheten vi nå får til å utvikle regionen blir hindret av konkurransemellom kommunene. Et eksempel på dette er forsøket på felles arealplan, sierKristine Graneng.

Meningsmålinger har vist at det er stor støtte itanken om sammenslåing hos befolkningen i de to kommunene. Også mange av politikernei de to kommunene er enige i det.

- Problemet har nok vært prosessen hittil, at befolkningaikke har blitt godt nok involvert,” sier Noor Knutsen fra Ørland. - Kommunestyret i Ørland har vedtatt at de ønsker ei utredning forkommunesammenslåing. Slik jeg forstår det, må Bjugn gjøre det samme for få i gangprosessen igjen. Jeg oppfordrer derfor kommunestyret i Bjugn til å komme med enuttalelse rundt dette.

Ei utredning vil klargjøre fordeler og ulemperved sammenslåing, og vil også kunne presentere ulike scenarioer for eisammenslåing.

- For å ansvarliggjøre politikerne I våre kommuner bør det holdesei rådgivende folkeavstemning så snart som mulig, der spørsmålet er ja ellernei til å gå videre med sammenslåing. Man kan også gi befolkninga ei mulighettil å stemme over hvor kommunesenteret bør ligge, eller om dette er uvesentlig– så får det være opp til politikerne å tolke signalene fra innbyggerne, ogforeslå ei endelig løsning til kommunesammenslåing som det kan stemmesover, sier Knutsen.

- Vi har mye å hente på at hele Fosen-regionen står sammen!Det er blant annet enklere å skape mer attraktive kompetansearbeidsplasser hvisvi samler oss om felles prosjekter, sier Kristine Graneng, og lover at FosenSenterungdom vil stå på i denne saken.