Rocka Mat er en organisasjon som har fokus på å endre det usunne kostholdet mange nordmenn, og spesielt ungdom, har. Deres mål er å nå ut til flest mulig og få folk til å spise sunt. Fredag lanserte de Norges sunneste pizza og Norges eneste norskproduserte smoothie på Rema 1000 Åfjord.

En av grunnleggerne av Rocka mat er Ulrik Wisløff som er professor i idrettsfysiologi ved NTNU.

- Siden jeg har barn som driver med idrett har jeg vært med på en del idrettsarrangement. Der bruker de å servere mat som pølser, brus og sjokoladekake, noe vi fant ut vi måtte gjøre noe med. Så vi laget en nettside der vi la ut informasjon om temaet og la ut oppskrifter til sunne måltider. Interessen økte så vi snakket oss sammen med en kokk som hjalp oss med å lage oppskriftene til produktene vi selger her i dag, sier Wisløff.

Rocka Mat har et samarbeid med flere idrettslag rundt omkring som også har begynt å servere mat fra Rocka Mat i stedet for det som er usunt. Rocka Mat synes det er viktig at alt skal være dønn sunt i produktene de selger.

Den første butikken som tok imot Rocka Mat sine produkter var Rema 1000 på Lade i Trondheim. I tillegg er det restauranten Tredje Etasje i Åfjord som lager maten som selges både i Åfjord og Trondheim.

- Det var egentlig ganske tilfeldig at vi valgte butikken her som butikk nummer to. Vi har fokuset på å bruke lokale, sunne råvarer og vi ønsker at ungdom skal kjøpe seg en slik pizza i stedet for en Grandiosa eller annen ferdigpizza, som ofte er direkte skadelig, sier Wisløff.