Glemt var rivalisering og partifarger da formannskapets medlemmer landet på den sivile flyterminalen med Air Norways rute fra Gardermoen litt etter klokka sju torsdag kveld.

-Nå er vi som ett lag, var den unisone meldingen fra lokalpolitikerne.

Lærerikt

Formannskapets medlemmer og rådmann Gunn Røstad avviklet onsdag et formannskapsmøte på Stortinget, nesten som en oppladning til dagens debatt som de opplevde fra tilhørerplass i Stortinget. Lærerikt og spennende var det flere som ga uttrykk for etter to dager på Stortinget. Sjøl om det når ruteflyet landet på rullebanen i Ørland fortsatt gjensto noen få timer før selve voteringen, så var hele delegasjonen krystallklar på at saken er avgjort.

Muntert

-Vi har med oss en flyplass i veska, sa ordfører Hallgeir Grøntvedt smilende og spøkefullt da alle var kommet ned flytrappa på North Flyings 19-seter Fairchild Metro som i dag betjener Air Norways rute mellom Ørland og Gardermoen. Til tross for at «hele Ørlandet» i dag med spenning har fulgt debatten på Løvebakken, så var det ingen som hadde møtt fram for å ta imot formannskapet da de landet på hjemmebane. Men det tok delegasjonen med stoisk ro.

Feiret onsdag kveld

-Vi feiret vedtaket med en bedre middag i går kveld, forklarte politikerne. Og la til at noen tok en tidlig kveld, mens andre holdt ut lengre etter middagen i hovedstaden.

-Og i dag var noen litt trøttere enn andre, kom det muntert kommentert. På spørsmål om alle nå skulle hjem for å følge voteringen direkte på stortinget.no, så var svaret ikke entydig. Derimot fikk alle beina solid plantet på jorda, brennsikre på at jobben er gjort. –Det blir enstemmig vedtatt å legge kampflybasen til Ørland!