En fosning er i Fosen tingrett dømt til betinget fengsel i 60 dager, med prøvetid på to år. Han er også dømt til inndragning av 200.000 kroner. Mannen skal i 2008 ha kjøpt sprit på 10-literskanner til eget bruk. I 2009 begynte han å videreselge brennevinet, etter forespørsler fra bekjente. Etter hvert ble mannen kjent med to turister, som tilbød ham øl og vin for videresalg. Dette skal han ha fått brakt på døra fire ganger. I tillegg til de store mengdene sprit, skal mannen ha videresolgt 199 kartonger med tre liter vin, samt 165 brett med øl. Domfelte mener han har kjøpt alkohol for cirka 500.000 kroner, med ei netto fortjeneste på 80.000 kroner.

Mannen hadde også oppbevart to salonggeværer i et ulåst kott på loftet, noe han ble dømt for.

Tilsto

Fosningen erklærte straffskyld etter siktelsen. Han anmodet samtidig retten om å ta hensyn til hans dårlige økonomi, med tanke på betaling av inndragningsbeløp. Retten vektla i skjerpende retning at mengden alkohol var stor, samt at omsetninga foregikk over flere år. I formildende retning vektla retten at mannen tilsto forholdene. At saken var blitt ett år gammel ble også regnet som formildende. Straffen for bruddene på våpenloven er normalt bot. Forholdene ble regnet som straffskjerpende for fengselsstraffen.

Skjønn

Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 60 dager og inndragning av bruttofortjenesten på 580.000 kroner. Siktede mente inndragning av nettobeløpet på 80.000 kroner var rimelig. Retten mente siktede har begrenset mulighet til å betale 580.000 kroner. Samtidig mente retten at man burde inndra mer enn nettofortjenesten, siden forholdene hadde pågått over flere år. Dermed satte retten et skjønnsmessig inndragningsbeløp på 200.000 kroner.