Leksvik kommune havnet tidligere i år på den såkalte ROBEK-lista. Der havner kommuner som har ekstra store utfordringer med økonomien. Fylkesmannen vil ha mer enn en finger med i spillet i den økonomiske politikken i ROBEK-kommunene. I et forsøk på å få skikk på økonomien har Leksvik kommune satt i gang et omstillingsprosjekt som skal snu alle steiner i arbeidet med å få bukt med de røde tallene. Fylkesmannen har bevilget 500 000 kroner til dette prosjektet.

Denne gangen er det ikke bare kommuneledelsen som skal være med i arbeidet for å bedre økonomien. Alle ansatte er invitert til å delta. Denne uka var over 20 kommuneansatte samlet en hel dag på Amborneset hvor de sammen la hodene i bløt for å komme med ideer og forslag til hva som må til at Leksvik kommune skal få en sunn  økonomi. Totalt skal det være seks slike samlinger.

- Dette er et involveringsprosjekt, og det må det være skal vi lykkes. Noen av dem som er med her i dag har meldt seg og sagt at de ønsker å være med, mens andre er blitt oppfordret til delta, forteller prosessleder Anita Grimsrud fra Røed Kommunikasjon. Kommunikasjonsfirmaet er hyret inn for å bistå i omstillingsarbeidet kommunen skal foreta.