Gruppa som arbeider for et framtidig kulturhus har besøkt et titalls ulike kulturhus i andre kommuner.

- Vi tror vi har utarbeidet en funksjonell løsning som skal finansieres av det private og det offentlige. Hovedfokuset vårt skal være Bojers kulturarv og merkevare. Som dere ser på logoen er den tatt fra kuppelen på Reins kirka, sa Rostad innledningsvis.

Å velge en løsning der kulturhuset blir bygd i fellesskap med Leksvik kommune kan utløse opp mot 20 prosent mer i tippemidler.

- Kulturdepartementet har signalisert at det er akkurat slike samarbeidsprosjekt de ønsker å støtte. Et samarbeid mellom kommunene, i stedet for et kulturhus i hver kommune, sa Rostad.

Han kunne også opplyse om at næringslivet mener at et kulturhus er nødvendig for å rekruttere folk til kommunen i framtiden. Han inviterte seg selv inn til de ulike partigruppene for å orientere nærmere om planene.

- Vi må ha noe som tiltrekker byfolk. Jeg håper for all del dere inviterer Ivar slik at dere kan få svar på alt dere måtte lure på, sa Linda Iversen, som sitter i kulturhusets styre, sammen med Anne Kirkeby, Olbert Aasan og Johan Wemundstad.