- I følge riksregulativet betaler mange alt for mye på ferja i dag. Jeg ser ingen annen råd enn å anmelde dem for å se om det kan rette opp feilene som blir gjort, sier Bjørn Lage Møllegård.

I dag betaler reisende følgende:

Bil 0-6 meter kr 122,- i ferjebillett + bompenger kr 82,-, til sammen 204 kroner

Bil 6-12 meter kr 460,- (lastebiltakst)

Bil 12-22 meter kr 945,- (vogntog)

- I følge riksregulativet er disse takstene feil, bortsett fra for bil 0-6 meter, sier Møllegård og henviser til regulativet der det står følgende;

Personbil med henger 6-10 meter skal betale 122 x 2 = 244 kroner + enkel bompengetakst.

- I dag betales det 134 kroner for mye på hver eneste tur med bil og henger inntil 10 meter i forhold til takstregulativet, sier Møllegård. For bil og henger (f. eks campingvogn) som overstiger 10 meter blir det betalt 497,- kroner for mye.

- Problemet er at autopassystemet på Flakk og Rørvik ikke klarer å skille mellom takster for personbil og henger (mellom 6 og 10 meter). Disse blir takstert for 6-12 meter.

Når det gjelder bompengene er det vedtatt av fylkesutvalget at dette skal endres slik at man ikke betaler dobbel bompengesats når man kjører med bil og henger. Dette er imidlertid ikke i orden enda.

På grunn av disse problemene med å kreve inn riktig sum i forhold til takstregulativet mener Møllegård at det drives med ulovlig pengeinnkrevning.

Politibetjent Jan Rømma mottok anmeldelsen på Rissa lensmannskontor.

- Dette er en spesiell sak, medgikk han.

- Jeg skal be vår straffesaksansvarlige se på saken. Vi har jo også jurister som kan vurdere om dette er en straffesak, svarte Jan Rømma.