Illustrasjon: Skjermdump fra Åfjord Sparebanks nettside.

Mailen sendes ut til vilkårlige personer, i hovedsak på Østlandet. Den forteller at Åfjord Sparebank har oppdatert sine tekniske tjenester, noe som krever innlogging og bekreftelse av private opplysninger. Klikker man seg inn på linken, kommer man til ei side som ligner Åfjord Sparebank sin. Forbrukerombudet advarer på sine nettsider folk mot å bite på svindelforsøket.

Kontakte- Såfremt man ikke sender inn informasjon, skjer det ingen skade. Hvis man derimot fyller ut opplysningene, må man kontakte banken umiddelbart for å få sperret konto og nettbank, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten.

ArbeidÅfjord Sparebank har mandag fått svært mange telefoner fra bekymrede kunder.

- Dette er en alvorlig sak, som har gitt oss enormt mye ekstraarbeid. Vi har fått mange telefoner utover dagen. Dette er første gang vi opplever noe slikt. Det virker som vi har blitt valgt tilfeldig, sier Ingar Valleraunet i Åfjord Sparebank.

Ifølge Forbrukerombudet har svindlere også misbrukt andre bankers navn i etterkant av driftsproblemene i landets nettbanker. Linken svindlerne viser til stammer for øvrig fra et tysk domene.