Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 72 51 57 00

  • Ring 72 51 57 00 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjonen@fosna-folket.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord FF TIPS

Kritisk til vindkraftutbygging og kraftlinjer

- Linja de bygger over Fosen, tilsvarer en åttefelts motorvei fra Oslo til Hamar, sier daglig leder Rune Aanderaa i SABIMA (Samrbeidsrådet for biologisk mangfold)..

Dette sier han til ABC Nyheter etter at regjeringen la fram sin klimamelding.

- Eksisterende vindkraft og nye vinkraftanlegg det er søkt om, vil beslaglegge 6000 kvadratkilometer. Allerede i dag er 87 prosent av de truede artene truet på grunn av arealendringer. Skal tap av biologisk mangfold bli noe mer enn festtaler, må vi drastisk endre måten vi bruker areal på, og i hvert fall ikke starte nye store naturinngrep, sier Sabima-lederen. Han er også bekymret for varslene om omfattende utbygging av kraftnettet i Norge, for å transportere all den nye grønne energien, og å skaffe mer elektrisitet til sokkelen og industrien.

- Også det er et veldig arealinngrep. Linja de bygger over Fosen, tilsvarer en åttefelts motorvei fra Oslo til Hamar, sier Aanderaa.

 

Mer å lese på Fosna-Folket:
comments powered by Disqus
Nyheter

Veltet og knuste benker

Oppe ved Austrått Fort i Ørland kommune har noen veltet og ødelagt flere benker. Det er dessverre ikke første gang aktive «turister» er på ferde, forteller tilsynsvakt Gunnar Lian.

Sovnet bak rattet, havnet i grøfta og mistet førerkortet

Mann i 20-årene lettere skadd etter ulykken.

Åpnet barneby i Malawi:

- En reise i kontraster

Geir Småvik fra Råkvåg var med da 120 barn fikk et nytt og trygt hjem i et av verdens fattigste land.

-Tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd

Thomas Kruksve og Kine Kilen priser seg lykkelige over at deres fire måneder gamle sønn ikke lå i senga si og sov da en traktor braste inn i familiens hus i Leksvik fredag kveld og knuste veggen inn til soverommet.

Landsdekkende sjømatkonkurranse for skoleelever

I høst skal norske skoleelever få en unik introduksjon til sjømatnæringen. Gjennom konkurransen «Ringer av vann- Sjømat for fremtiden» skal flere tusen elever fra videregående skoler over hele landet slippe kreativiteten løs.