- Vi har i flere år slitt med økonomi og rekruttering av elevertil skolen. Nå ser vi at det ikke er økonomisk forsvarlig lenger og har ikkenoe annet valg, vi må ta en pause  Vihåper på det sterkeste at det bare blir en pause og at skolen vil gjenoppstå omet år eller to. Vi vet det finnes mange venner av Steiner skolen på Fosen oghåper at vi kan samles en gang på høsten for å se på mulighetene for å byggeopp noe nytt, skriver daglig leder Per Lindberg i en e-post til Fosna-Folket ogfortsetter: - Slik situasjonen er nå, vil vi prøve å beholde bygningene. Styretfor Stiftelsen vil bli opprettholdt. Barnehagen som er et godt og velfungerende tilbud vil fortsette somvanlig.

- Dette oppleves for mange traumatisk, ikke minst for foreldresom må bytte skole for sine barn til høsten, vi kan ikke si noe annet at vibeklager. Men i samarbeid med banken, Steinerskoleforbundet, ansatte, foreldreog mange flere blir dette det riktige vedtaket, vi må ha et budsjett som vi kandrive forsvarlig drift på og det har vi dessverre ikke i dag og rekrutteringentyder heller ikke på at vi vil få det for høsten 2012, skriver Lindberg.

Skolen fortsetter ut semesteret våren 2012. Informasjon til alleforesatte, og samarbeidspartnere til skolen vil bli sendt ut så fort som mulig.