Dette gjelder Rissa brannstasjon. Brannmenn i Stjørna og Stadsbygd bor for langt unna til å være med i vaktordningen.

Politikerne i Rissa har nå vedtatt forsalgtil ny brannordning. Den innebærer noen endringer, blant annet en vaktordning. For brannmannskaper som tilhører Rissa brannstasjon blir det en del vakter. Det er 16 brannmenn tilknyttet stasjonen og i og med at det skal være fire på vakt til enhver tid, vildet si vakt hver fjerde uke. TRBTBåde Rissa og Leksvik brannvesen ble endel av Trøndelag brann- og redningstjeneste (TRBT) 1. april 2011.

Det er TRBT som har utarbeidet forslaget til dimensjonering, organisering og utrustning fro Rissa og Leksvik brannvesen. Forslaget er bygd på en risiko- og sårbarhetsanalyse for disse to kommunene.Forslaget er vedtatt av TBRT i januar. Det ble vedtatt i Rissa sist uke og skal også opp i Leksvik kommune før det skal vedtas i representantskapet.

Brann- og redningssjef i TBRT, TorbjørnMæhlumsveen, orienterte kommunestyret i Rissa om ordningen i siste møte. Rissa og Leksvik brannvesen blir sett samlet og har et totalt mannskap på 66.

Mælhumsveen tok for seg en brann på dagtidpå Råkvåg sykehjem som ett skrekkscenario. - I Stjørna er det 11 brannmenn, og mangeer langt unna på arbeid på dagtid. På sykehjem er det krav til 10 minutter innsatstid. Klarer man ikke det, kan kompenserende tiltak settes inn. Det kan for eksempel være sprinkleranlegg, sa Mælhimsveen.- I Råkvåg er det dårlig med vannforsyning,og ingen garanti for at fire mannskaper er på plass innen 10 minutter. I sum er dette en så stor risiko at vi mener situasjonen der ikke er tilfredsstillende og noe må gjøres.

TBRT foreslår små endringer på personellet.I Rissa er det 16 mannskaper og skal fortsatt være det. I Stjørna er det 11 og her foreslås det å øke med en. På Stadsbygd foreslås det å redusere til åtte. For Leksvik sin del er det snakk om 16 mannskaper i Leksvik og 10 i Vanvikan.- I Rissa har dere tankbil på alle trebrannstasjonene. Vi foreslår å fjerne bilen på Stadsbygd. Men, den viktigst endringen er å etablere et vaktlag. Fire mannskaper på vakt ei uke om gangen. De skal ha en responstid på fire minutter på dag og seks minutter på natt. Da er man garantert ei innsatsvognut. Det blir en betydelig forsterkning. Så foreslår vi å fjerne alle sjåførvaktene dere har i dag. Vi mener dette er et minimum av tiltak som må gjøres og i sum vil det føre til økte kostnader på om lag en million kroner, sa Mæhlumsveen.- Dreiende vakt er et krav når man passerer3000 innbyggere i et tettsted, la han til.

Kommunestyret i Rissa vedtok enstemmig forslaget til ny brannordning.