Familiekoordinator Sølvi Karlsvik og personelloffiser Lillian Bakøy venter storinnrykk ved Ørland hovedflystasjon utover fredagskvelden. 250 pårørende, stort sett familiemedlemmer, til 80 soldater som i mai reiser til Afghanistan skal hele helga være samlet sammen med soldatene ved Ørland hovedflystasjon.

Ørland siden oktober

De 80 soldatene har siden oktober vært på Ørlandet hvor de har gjennomgått trening som skal gjøre dem best mulig forberedt på tjenesten som venter i Afghanistan. Bakgrunnen for familiehelga er at Forsvaret er opptatt av at familie og andre pårørende også skal få kunnskap om hva som venter når soldatene reiser.

Fra hele landet

-De 250 pårørende kommer fra alle kanter av landet. 150 lander med fly på Værnes i løpet av fredag kveld, og vi har satt opp busser som frakter dem hit til Ørland, sier Sølvi Karlsvik. Hun berømmer ledelsen ved Ørland hovedflystasjon for den velviljen man har lagt for dagen for at alle de 330 som i helga er samlet skal få det best mulig på alle måter. I tillegg er hun imponert over at også Ørland kommune bidrar svært positivt. På dagtid lørdag vil Ørland kultursenter være stedet for deltakerne. I Store Sal vil det være et program med vekt på god og nyttig informasjon for de voksne, mens Velferdstjenesten arrangerer ulike aktiviteter for ungene ved kultursenteret. Og på kinoen kan ungene kose seg med barnefilm i 3D.

FAMILIEHELG: Familiekoordinator Sølvi Karlsvik (t.v.) og personelloffiser Lillian Bakøy satser på at nyttig informasjon og tid til nettverksbyggings skal skape trygghet for de som har sine nærmeste i tjeneste i Afghanistan. Foto: Skjalg Ledang