Foto: Sigrun og Rolf Berget

Foto: Sigrun og Rolf Berget

Fikk besøk av Norges minste ugle

- Vi tok et bilde av fuglen, og har i ettertid funnet ut at det må være en spurveugle som gjestet oss.

Dette forteller Sigrun og Rolf Berget i en e-post til Fosna-Folket etter at de fikk besøk i hagen heime i Vanvikan i Leksvik kommune.

Fakta om spurveugle
Spurveugla er Norges minste ugle, litt mindre enn stær og har en vekt fra 50 – 80 gram. Fjærdrakten er brun og gråhvit, med mer småprikket rygg enn hos perleugle. I sløret er fjærfargene ordnet i konsentriske ringer rundt de gule øynene. Viser en livlig dagaktivitet og har flere former for fløytetoner som kan minne om dompap. I reirkasser og hule trær hamstrer den byttedyr til vinteren. Tar smågnagere og småfugl. Reiret plasseres i et gammelt spettehull, i blant i rugekasse. De fire til åtte hvite eggene ruges av hunnen i 28–30 dager. Ungene blir i reiret til de er cirka fire uker. Utbredt i deler av Europa og Asia, i Norge til Helgeland, men mangler på Vestlandet. Stand- og streiffugl.

Kilde: Store norske leksikon
 

Mer å lese på Fosna-Folket:
Related Contents: Article - Bodytext relations

comments powered by Disqus
Nyheter

Søkte med metalldetektor:

Runa (5) og Audun (9) fant gammel, amerikansk mynt i hagen

Søskenparet Audun (9) og Runa (5) fra Uthaug har blitt inspirert av tante Aina Amalie til å bli med på metalldetektorsøk. Det har resultert i mange artige funn.

– Vi vil fortsette dialogen

Vibeke Stjern sier de har fortsatt dialogen med Roan om sammenslåing, og de håper at Roan åpner for dialog med Bjugn.

Rykket ut til melding om voldsepisode ved utested

Politiet ble tilkalt til et utested på Brekstad natt til søndag, etter at en overstadig beruset mann ikke var helt fornøyd med å ha blitt kastet ut.

Ruset sjåfør uten førerkort ville med ferja til Fosen

En mann i 30-årene hadde tenkt seg fra Trondheim til Fosen via ferjesambandet Flakk-Rørvik natt til søndag, men ble stoppet av politiet før han kom så langt.

Usikkert om det blir helt stengt veg ved Osavatnet

Statens vegvesen har tidligere sagt at fylkesveg 715 ved Osavatnet ville få to perioder med full stengning på grunn av sprengningsarbeidene som gjøres der.