Bakgrunnen for arbeidet, er opprinnelig en anmodning fra Miljøverndepartementet. Den ble fulgt opp av fylkestinget i Sør-Trøndelag, som fattet vedtak om kartlegging av friluftslivsområdene i alle kommunene i Sør-Trøndelag. Arbeidet er utført lokalt i Osen.

På høring

«Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder er en temakartlegging, ikke en plan, og arbeidet skal være et kunnskapsgrunnlag og et verktøy i forbindelse med vurdering av friluftslivsinteresser i alle typer arealplaner og enkeltsaker», opplyses det blant annet om fra Osen kommune.

SE OGSÅ: Punktvis liste med friluftverdsettinger i Osen her!

Det ferdige resultatet er nå lagt ut på høring, med frist for innspill satt til 19. oktober.

Fikk få innspill sist

Osen kommune opplyser videre om at et forslag til temakart for friluftslivsområder, med tilhørende verdsetting og beskrivende tekst, ble tidligere sendt på begrenset høring. Dette ble gjort for å kvalitetssikre informasjonen. Det kom svært få innspill til denne høringen og det sendes derfor på ny høring.

Temakart for hele fylket

Etter høringen skal innspillene bearbeides. Det endelige temakartet skal legges fram for kommunestyret.

Det vil videre inngå i temakart for hele fylket som kan hentes i Naturbase hos Miljødirektoratet.

Vassdølin er et av områdene som er beskrevet. Her står følgende å lese: «Ved Vassdølin på Osenfjellet, Rv 715 mellom Osen og Namdalseid, ligger en rasteplass som innbyr til en lengre stopp. Her er mulighet til å leie seg inn på ei tilrettela gt hytte og benytte båter for fiske etter ørret. Man kan kjøre rullestol helt ned til vannkanten. Toalettet er en utedo uten noen spesielle tilrettelegginger.» Foto: Per Jarle Kvernland