Det var i dag tidlig nyheten kom om at BOA Offshore AS og Calexco s.a.r.l. kansellerte ordren på byggingen av et skip til en verdi på 700 millioner kroner hos Fosen Noryards i Rissa. Det har naturlig nok sendt sjokkbølger inn i verftsmiljøet på Kvithylla.

Har flere bein å stå på

- Dersom kontrakten på 700 millioner faller bort, vil det bety slutten for Noryards Fosen, konsernsjef Ivar Hanson?

- Det er det for tidlig å gi svar på. Vi er i dialog med eierne, og vi vet mer på tirsdag. Men en slutt for Noryards Fosen er en konsekvens vi ser på. Vi ønsker at de to eierne skal bli enige. Fosen har gjort jobben sin. Men det som er flott med Noryards Fosen er at de ikke har bare et offshore-bein å stå på. De er også gode på ropax og cruise, og der kan det være muligheter, svarer Hanson som ikke tør å si noe om det blir oppsigelser ved verftet før på tirsdag.

Les mer om saken: Kontrakt til 700 millioner kan gå i vasken for Noryards

Håper på løsning

Klubbleder Øyvind Kimo håper saken skal løse seg i løpet av helga.

- Vi hadde allmøte klokka 12 i dag, men ledelsen kom ikke med noe særlig mer informasjon enn det vi kan lese på nettet. Jeg har en forhåpning om at det skal løse seg før tirsdag. Det er jo ikke banket at det blir kansellering enda. Calexco må betale sin del av finansieringa slik som kontrakten sier. Det håper jeg ordner seg. På tirsdag får vi kanskje vite om vi må begynne å se oss om etter nye jobber dersom kanselleringen blir stående.

Dialog

Ordfører Ove Vollan (H) i Rissa følger det som skjer ved verftet på Kvithylla tett.

- Som kommune har vi god kontakt med verftet. Vi har løpende kontakt om det daglige arbeidet. Er det noe vi som kommune kan bidra med i saken, så vil vi gjøre det. Vi får noen spennende dager framover, sier han.

– På tirsdag får vi kanskje vite om vi må begynne å se oss om etter nye jobber dersom kanselleringen blir stående, sier klubbleder Øyvind Kimo. Foto: Sigrun H. Overland (arkiv)