- Dette er den viktigste saken jeg har vært med på i mitt liv. Fra et demokratisk synspunkt er det umulig å si nei til sammenslåing sett i lys av det klare svaret i folkeavstemminga. Nå må vi ha en søknad klar innen 31.12 i år, og vi må finne et navn på kommunen. Og så håper jeg det går greit i Leksvik, sa ordfører Ove Vollan da kommunestyret behandlet saken om kommunesammenslåing med Leksvik.

Glad for klart svar

Deretter gikk den ene gruppelederen etter den andre på talerstolen og tilkjennega sitt syn på saken.

- Det er ikke noe problem å vite hva vi skal stemme nå etter det klare svaret folkeavstemminga har gitt, sa Randi Sollie Denstad (Sp).

- Nå er vi ferdig med dette. I 2025 kjører vi over Trondheimsfjordbrua og slår oss sammen med Trondheim, sa Harald Fagervold fra Pensjonistpartiet.

- Jeg er glad for at denne saken ikke ble et tema i valgkampen. Jobben starter når Leksvik har gjort det samme vedtaket som oss, mente Per Kristian Skjærvik (Ap).

To stemte mot

To representanter stemte mot vedtaket om at Rissa skal slå seg sammen med Leksvik. Det var Trond Sagmyr fra Arbeiderpartiet og den uavhengige representanten Oddmund Otterstad.

Dette var det siste møtet og det siste vedtaket for det gamle kommunestyret, og mange av representantene benyttet anledningen for å takke for seg.