Det var sist uke at 77-åringen Gunnar Aftret var på moltetur ved hytta hans ved Kveintjønna i Leksvik kommune. Da kom han og hunden Kaisa over restene etter en elg.

– Beingrind, lårbein og skulderbein lå nedgravd i ei grop i myra på rundt en kubikkmeter, sier Gunnar Aftret til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Innenfor gropa var det en hule hvor det var plass til et større dyr, som kunne ha overvintret, skriver avisa.

– Ikke sett et slikt hull

Til Fosna-Folket forteller Aftret at han bruker å lete etter molter i området hver høst.

– Jeg har ikke sett et slikt hull tidligere. Det har vært noen dolper der, men ikke et stort hull, sier han, som likevel ikke utelukker at dette er noe han kan ha oversett.

Fant ikke bjørneskit

Funnstedet ligger på sørsiden av Kveintjønna, som er mellom Meltingvatnet og Verrabotn. Aftret mistenker at bjørn kan ha tatt elgen.

– Jeg tror at det kan være det, men det hevdes at dersom det hadde vært bjørn, så skulle det ha vært mye bjørneskit i området rundt, men det så jeg ikke noe til, sier han.

– I påska så jeg på et kadaver av en sau på andre siden av tjønna. Der var det brutt av greiner fra ei stor gran som var lagt over beingrinda.

Aftret forteller at det bare var noen få hundre meter fra funnstedet sist uke og fra der sauekadaveret ble funnet i påska.

– Det spekuleres i at det var bjørn som hadde tatt sauen?

– Noen mener det. Det sies at bjørnen kan bryte ned greiner fra grana og legge dette over kadaveret for å skjule det.

– Så du tror at det kan ha vært et streifdyr som har vært ute og lusket denne gangen også?

– Jeg spekulerer i det, men det skal jeg ikke garantere. Det streifer noen bjørner fra Verrabotn og over til Leksvik. Det er et gammelt bjørnehi oppi Hårfjellet.

Ikke vanlig med bjørn i Leksvik

Tore Solstad, rovdyrkoordinator i Statens Naturoppsyn, sier at dette er et område hvor det ikke er vanlig med bjørn.

– Leksvik er godt utenfor utbredelsesområdet for bjørn og vi har ingen kjennskap til trafikk av enkeltindivid i dette området, sier Solstad til Trønder-Avisa, men som likevel ikke avviser at det kan ha vært et streifdyr som har vært på ferde.

– Ikke redd

Da Fosna-Folket slo på tråden til Aftret onsdag morgen var han ved hytta si for å beise et bord. Han frykter ikke at en eventuell bjørn skal komme for nært.

– Nei, jeg er ikke redd. Jeg tror bjørnen viker unna meg altså, ler 77-åringen.

I YouTube-videoen øverst i saken ser du en video som Gunnar Aftret laget da han og hunden fant elgrestene.