Nå er det snart slutt.

– Nest mest personlige stemmer

– Klart jeg er skuffet, men det skal jeg snart riste av meg. Dette er en del av det politiske spillet. I forhold til meningsmålingene gjorde Senterpartiet det bedre enn forventet. Jeg ble tillegg den som fikk nest mest personlige stemmer under valget i Roan, så helt svart er det ikke, sier Grydeland.

Ny ordfører etter konstituerende møte, som er planlagt å gjennomføres 1. oktober, blir Høyres Einar Eian. Ap, Høyre og KrF inngikk i forkant av valget en intensjonsavtale om samarbeid. Alliansen endte opp med  10 av de 17 mandater.

– Hva nå?

– Burde Sp og Venstre ha etablert et motstykke til alliansen Ap, Høyre og KrF?

– Ja, det burde vi. Vi hadde på forhånd samtaler, men var for sent ute til å lage et like formalisert samarbeid som de andre gjorde, innrømmer Grydeland.

– Fra å ha ledet en kommune politisk i fire år venter nå en annen hverdag. Hva nå?

– Dette var noe jeg visste kunne komme, så helt uforberedt er jeg ikke. Jeg har en jobb å gå tilbake til i Leksvik kommune, som jeg hadde før jeg ble ordfører. Det blir derfor atter pendling på meg, sier Grydeland.

Slik ble det

Valgresultatet i Roan gir følgende oppslutning og mandatfordeling:

Høyre: 29,3 prosent, 5 mandaterSenterpartiet: 27,8 prosent, 5 mandaterArbeiderpartiet: 22,6 prosent, 4 mandaterVenstre: 12,8 prosent, 2 mandaterKristelig Folkeparti: 7,5 prosent, 1 mandat

Den nye kommunestyret

Den nye kommunestyret ser slik ut:

Høyre:Einar EianSynnøve Tronsen LauritsenLars-Jøran ØverdalRoger SørgårdMorgan Tyler Brandsø

Senterpartiet:Jan Helge GrydelandMarianne StrømOla Håvard KrogfjordJan Birger Werkland SandmoRoger GjessingArbeiderpartiet:Erik JakobsenBente SandmoStian Skjærvik HansenEdna SkjervøVenstre:Hanne SkjæggestadHanne Nilsdotter HårstadKristelig Folkeparti:Per Bremnes