Etter intense forhandlinger ble de fire partiene enige om en avtale. Avtalen innebærer at Høyres Tom Myrvold overtar ordførervervet etter Hallgeir Grøntvedt (Sp) og at Senterpartiets Finn Olav Odde blir varaordfører. Med Venstre og FrP på laget har koalisjonen 19 av de 25 plassene i det nye kommunestyret.

- Fortjener ordføreren

- Høyre er valgets seierherre i Ørland, og da fortjener de å sitte med ordføreren. Jeg gleder meg til samarbeidet, sa en lettet Finn Olav Odde til Fosna-Folket klokka 03.25 i natt. Da hadde de fire partienes forhandlingsutvalg akkurat kommet ned trappen fra andre etasje i rådhuset, der forhandlingene foregikk.

- Senterpartiet var nøkkelen

Påtroppende ordfører Tom Myrvold var ikke mindre glad for resultatet, etter at en rekke konstelasjoner hadde vært tema i løpet av kvelden og natta.

- Senterpartiet var nøkkelen for å komme i posisjon. Jeg er veldig godt fornøyd. Senterpartiet har satt politikk og kommunens beste foran prinsipper. Sammen er vi representanter for et nytt politisk klima i Ørland, sa Myrvold.

Ap og SV i opposisjon

Både Myrvold og Odde uttrykker stor glede over at man i den nye koalisjonen får et solid flertall i kommunestyret. Høyre endte opp med ti representanter, Sp får sju mens Venstre og Frp får en representant hver. Opposisjonen i kommende periode vil bestå av Arbeiderpartiet som får fem seter i kommmunestyret og SV med en representant.

Bjørnar Dahlberg (FrP) og Stian Tyskø (V) er støttespillere i den nye koalisjonen i Ørland. Foto: Skjalg Ledang
Høyres Therese Eidsaune kaster seg rundt Sp´s ungdomskandidat Ole-Martin Grøntvedt i pur glede over samarbeidsavtalen. Foto: Skjalg Ledang