- Vi har lyttet til kommunen og fylkesmannen i denne saken. En rundkjøring i Haugenkrysset er viktig for den fremtidige utviklingen av Botngård, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Dermed er striden om hvordan trafikken skal reguleres i krysset på fylkesvei 710 endelig avgjort.

Stor trafikk, stor hastighet

Bjugn kommune har lenge ønsket en rundkjøring i krysset med avkjørsel til sentrum for trafikken som kommer fra Krinsvatnet, og la inn dette i reguleringsplanen for Botngård Øst. I dag er det et såkalt T-kryss på stedet, og fartsgrensen er 80 kilometer i timen. Krysset leder blant annet til skolene i Botngård, og brukes av både gående, syklende og skolebusser i tillegg til biltrafikken.

Vektlegger lokaltrafikken

Trafikkmålinger viser at en stor del av trafikken i krysset er lokaltrafikk.

- Vår vurdering er at hensynet til lokaltrafikken her er viktig, og at rundkjøringen gir en fullgod løsning for gjennomfartstrafikken. Jeg mener nytten av en rundkjøring i Haugenkrysset for den framtidige utviklingen av Botngård framstår som større enn ulempene for gjennomgangstrafikken på fylkesvei 710 ved noen sekunders tidstap på grunn av redusert hastighet, sier Sanner.

Vil sikre myke trafikanter

Vilkårene som Sanner setter for en rundkjøring er at utformingen av rundkjøringen omarbeides noe, og at det vurderes ytterligere tiltak for å sikre myke trafikanter, blant annet muligheter for å få anlagt planskilt kryssing for gående og syklende.

Den politiske og administrative ledelsen i Bjugn smilte fra øre til øre da Sanner tirsdag la turen innom Bjugn for å fortelle den gode nyheten.

Får skryt fra Ap-ordfører

- Det er en styrke for den sittende regjeringen av den lytter til kommunene, sa ordfører Ogne Undertun (Ap) i Bjugn.

Rundkjøringen skal anlegges på en fylkesvei, og når finansieringen er på plass er fortsatt i det blå.

- Håper du nå på en ny fylkesordfører fra Fosen i håp om fortgang i finansieringen, ordfører Undertun?

- Neeei, der er jeg ikke, svarer den sittende Ap-ordføreren med et smil. Undertun kjemper med Høyres nye listetopp Einar Aaland om velgernes gunst i kommunevalget.

- Jeg håper vi får en fylkesordfører fra Fosen, repliserer Aaland på stedet der Høyre-statsråden har åpnet for at kommunens ønske om rundkjøring har fått grønt lys!