Kommunestyret har vedtatt at den nye barneskolen som skal erstatte dagens Hårberg skole skal bygges på den såkalte Tommelise-tomta. Men innenfor dette området kan det væe flere ulike plasseringer av det nye skolebygget, som skal ha plass til 100 flere elever enn Hårberg skole.

- Lørdag inviterer vi ørlendingene til å komme og si sin mening om hvordan skolen kan plasseres, sier Høyre-politikerne Marit Sletten og Hilde Kristin Nordvik Sandaas. Begge kjempet for at kommunestyret skulle velge dette tomtealternativet, og fikk flertall for sitt syn.

- Den nye skolen må stå ferdig til skolestart høsten 2017, sier de. Dermed haster det med å bli ferdig med prosjektering av skolen. Lørdag har de derfor tenkt å markere ulike alternativer til plassering ved hjelp av stikker og sperrebånd, samtidig som de håper mange vil legge turen innom for å si sin mening.

- Vi håper det også kommer mange unger, og sørger for blanke ark og fargestifter der de kan tegne sine ønsker for nyskolen, forteller de to, og legger til at de også vil by på kaffe, saft og vafler til de skoleinteresserte som tar turen til området ved Ørlandshallen.