Det har vært avholdt rådgivende folkeavstemming om kommunesammenslåing ved Leksvik videregående skole.

71,1 prosent av elevene som stemte ved skolevalget vil ikke at Leksvik og Rissa skal bli en kommune. Bare 28,9 prosent er positive til en sammenslåing. Valgdeltakelsen var på 80,2 prosent.

Spørsmålet elevene skulle ta stilling til var: Ønsker du en kommunesammenslåing mellom Leksvik kommune og Rissa kommune? Svaralternativene var ja eller nei. Valget ble gjennomført før skolevalgdebatten.

Feil problemstilling

Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp) er ikke særlig glad over resultatet.

- Jeg har registrert at på Leksvik videregående skole har folkeavstemminga om kommunesammenslåing blitt et spørsmål om det skal være videregående skole i Leksvik eller Vanvikan. Det er ikke det som er problemstillingen. Blir det et nei til sammenslåing med Rissa, blir Leksvik videregående skole lagt ned ganske snart, sier Strøm.

Fritt skolevalg

Årsaken til at han tror det, er at regjeringa åpner opp for fritt skolevalg.

- Jeg hører at det sjekkes ut hvor elevene i Vanvikan vil gå, og da sies det Rissa videregående skole. Med fritt skolevalg er det ikke noe som hindrer ungdom fra Vanvikan i å gå i Rissa. Jeg har ikke hørt noe om hvordan de har tenkt at skolen i Leksvik skal bestå om ungdommene i Vanvikan foretrekker å gå i Rissa. Jeg mener at Leksvik er oppe i en dramatisk situasjon om det blir nei til sammenslåing med Rissa, sier ordføreren.