Bjugn kommunestyre har i dag 29 plasser, men vil etter kommende valg sitte med 21.

250 spurte

Norfakta gjennomførte sin meningsmåling  i Bjugn i tidsrommet 31. august - 3. september 2015. Resultatene er veid mot kjønn, alder og kommunestyrevalget i 2011. 250 ble spurte i Bjugn kommune, og feilmargin for utvalget som helhet er inntil 5,8 prosent.

23 prosent svarte «vet ikke» og 5 prosent svarte vil «ikke stemme/vil ikke svare».

– Skikkelig gledelig

Arbeiderpartiet med sittende ordfører Ogne Undertun i spissen, øker sin oppslutning noe fra forrige valg med nesten 41 prosent av stemmene.

– Skikkelig gledelig. Jeg hadde egentlig regnet med en nedgang. Dette som en følge av ordførerskifte, innføring av eiendomsskatt og at kommunen har kommet på ROBEK-lista, sier en lettet Undertun.

– Ap vil, hvis dette blir det endelige valgresultatet, få ni representanter i det nye kommunestyret. Med SV inn med ett mandat, så mangler dere fortsatt én stemme for å beholde ordførerposisjonen …

– Vi har ikke tenkt så langt rundt akkurat dette, det må vi komme tilbake til når de endelige tallene ligger der, sier Ogne Undertun.

På vippen

Et styrket Høyre vil få fem mandater med Einar Aaland som ordførerkandidat. Sammen med Frp, KrF og Senterpartiets tre plasser gir dette ti plasser. Dette vil sette Venstre på vippen.

Oddmund Grøttan, listetopp for Venstre, sier til Fosna-Folket at de vil styrke borgelig side.

Sp kan velge

På meningsmålingen får Senterpartiet 12 prosent av stemmene. Noe som vil gi tre mandater i kommunestyret. I dag har partiet fire representanter i kommunestyret. Varaordfører Hans Eide (Sp) mener det ikke er unaturlig at Senterpartiet tar sin del av reduksjonen av kommunestyrerepresentanter.

– Men vi skal selvfølgelig jobbe for å få inn det fjerde mandatet.

Dersom valgresultatet blir lik meningsmålingen vil Senterpartiet trolig innta en posisjon hvor de kan velge å gi flertall til enten borgelig eller sosialistisk side.

Eide vil imidlertid ikke si noe om hvilken side som partiet mest sannsynlig vil samarbeide med. De siste tre periodene har Senterpartiet samarbeidet med Arbeiderpartiet i Bjugn.

– Vi holder alle muligheter åpne, og har den holdningen at vi samler gruppa, gjør en jobb og forhandler etter valget.

–Det må være fint å være i en slik posisjon?

– Det er rimelig greit, det.