I en rykende fersk meningsmåling Norfakta har utført for Fosna-Folket får Høyre en oppslutning på 32,0 prosent hos velgerne i Ørland. Det er 1,5 prosent fram fra valget for fire år siden, og gjør partiet med Tom Myrvold som ordførerkandidat til det største i forsvarskommunen Ørland. I mandat gir det åtte plasser i kommunestyret, det samme som partiet har i dag.

- Vi er veldig godt fornøyd, og vil fortsette å promotere vår politikk i innspurten av valgkampen, sier Tom Myrvold. Samtidig registrerer han at dagens rød-grønne koalisjon i Ørland i sum fortsatt har 13 av de 25 plassene i kommunestyret.

- Vil snakke med alle

- For 12 år siden ble det Høyre som sammen med Ap inngikk samarbeid i kommunen. Velger dere et samarbeid med Ap eller Sp vil denne målingen bety at dere kan klare dere med en samarbeidspartner for å få flertall i kommunestyret?

- Vi sier fortsatt at vi vil snakke med alle etter valget, sier Myrvold som langt fra vil forskuttere ordførerjobben.

Løft fra sjokkmåling

Forrige uke presenterte Ørland kommune en meningsmåling som rystet Ørland Senterparti. På den målingen var Sp redusert fra 34 prosent i 2011 til 14 prosent oppslutning. Hele 28 prosent svarte at de ikke hadde bestemt seg i samme måling.

Les også: Slik reagerer Sp-Odde på sjokkresultatet

På den ferske målingen fra Norfakta har Senterpartiet med ordførerkandidat Finn Olav Odde i spissen gått fram igjen til 23,6 prosent, og er neste største parti.

- Er i siget

Er dere i siget nå, Finn Olav Odde?

- Ja, nå er vi i siget. Jeg tror vi har blitt mere synlig, og fått fram flere av sakene våre i valgkampen. Flere har forstått at vi legger vekt på primæroppgavene til kommunen, samtidig som vi vil legge til rette for vekst i både eksisterende og nytt næringsliv, svarer Odde.

- Nå vil si satse på å fortsette den gode trenden i tiden fram til valget, avslutter Odde.

Ap-vekst fra 2011

Sett i forhold til valgresultatet fra 2011 er det fortsatt Arbeiderpartiet som har den største framgangen i Ørland. På Norfakta-målingen får de 23,1 prosent, 0,5 prosent bak dagens samarbeidpartnere i Senterpartiet.

- Har dere mer å hente fram til valgdagen, dere har tross alt sikret to nye plasser i kommunestyret om dette blir resultatet?

- Da vi startet valgkampen var målet to nye plasser i kommunestyret, og der er vi nå, sier ordførerkandidat Knut Ring.

Jakter fortsatt stemmer

Samtidig er han klar på at Ørland Arbeiderparti langt fra er ferdig med å jakte nye stemmer foran valget om ti dager. Blant annet vil partiet trekke fram betydningen av det lokale landbruket i innspurten.

- Vi skal stå på fram til valglokalene åpner, avslutter Knut Ring.

Målingen Norfakta har utført for Fosna-Folket viser et resultat som ville gitt følgende mandatfordeling i kommunesyret. Oppslutning i prosent i parantes.

Høyre: 8  (32,0 %)

Sp: 6 (23,6 %)

Ap: 6  (23,1 %)

Venstre: 2 (7,0 %)

FrP: 2 (6,4 %)

SV: 1 (5,7 %)

KrF: (2,2 %)

Ap og Knut Ring (t.h.) holder framgangen, men vil jakte nye stemmer fram til valglokalene åpner. Nykommer Stian Tyskø holder posisjonen for Venstre. Foto: Magnus Okstad
Dette er situasjonen i Ørland i en meningsmåling som er tatt opp denne uka. Det er verdt å merke seg at hele 26 prosent svarte vet ikke i målingen. Denne gruppen kommer ikke fram i diagrammet.