15 år gamle Julie Korsnes fra Botngård i Bjugn har et sterkt ønske om å gi eldre en bedre hverdag. Derfor la hun onsdag ut et innlegg på Facebook for å prøve å komme i kontakt med noen som vil ha besøk av henne.

«Jeg elsker å glede andre og derfor vil jeg glede noen av de eldre som kanskje ikke har samme mulighet til å dra ut som oss andre. Jeg kunne mer enn gjerne tenkt meg å bli fritidsvenn med noen eldre, både kvinner og herrer. Jeg kan godt komme å spille ludo, kortspill, lage og/el spise kveldsmat, gå tur (om den/de eldre er i stand til det:-)), komme med en blomsterbukett i ny og ne, dele latter og glede. Jeg kan også gjøre nødvendigheter som handle inn, gå ut med søpla, ta oppvasken, vaske klær/henge opp klær osv», er noe av det hun har skrevet.

Julie presiserer at hun vil gjøre dette helt frivillig.

Kun positive kommentarer

Responsen har eksplodert. Innlegget har i skrivende stund 900 likerklikk og 100 kommentarer. Hun har allerede blitt tipset om eldre som ønsker besøk. I tillegg har Korsnes blitt kontaktet av frivillighetssentralen og dementavdelingen ved Bjugn helsesenter.

15-åringen tenkte seg godt om før hun la ut innlegget.

– Jeg var veldig redd for at folk skulle synes at det var rart at jeg som en ung privatperson skulle legge ut noe sånn, men jeg ser at folk ikke tenker slik. Jeg trodde egentlig at jeg kom til å få en del negativ respons, men kommentarene har kun vært positive, forteller Korsnes, som i utgangspunktet har mulighet til å besøke eldre i Botngård.

– Så hvor mye besøkene betydde for bestemor

Julie har på ingen måte noe vondt å si om helsevesenet. Hun vet hvor hektisk det eksempelvis kan være på helsenteret. Korsnes ser for seg å være en frivillig tilleggsressurs.

– Søstera mi jobber i helsevesenet, og jeg vet hvordan yrket er. De som jobber i helsevesenet har veldig mye å gjøre og har mange pasienter. De kan ikke sette seg ned en hel time sammen med hver pasient, sier hun.

«Jeg hadde selv en bestemor på helsesenteret i Bjugn som jeg vet satt sånn pris på bare et lite besøk, bare en halvtime kunne glede så mye. Derfor vil jeg glede noen som kanskje ikke har så mange rundt seg, eller som ikke får så mye besøk», skriver Korsnes på Facebook.

Bestemoren gikk bort januar.

– Jeg så hvor mye besøkene betydde for henne, og jeg vet hvor mye eldre setter pris på sånt, sier Julie Korsnes.

– Jeg tenker spesielt mye på de eldre som ikke har så mye besøk, og som sitter veldig mye alene.

Anbefaler ungdommen å trå til

Den omsorgsfulle 15-åringen håper nå at flere gjør som henne.

– Det er mange ungdommer som ikke gjøre så mye på fritida, og bare sitter inne. Et besøk hos eldre kan bety utrolig mye for dem, minner Julie Korsnes om.

«Mvh ei som tenker på de eldre :-)», avslutter hun innlegget på Facebook.

Les også: Russen ga bort 14 000 kroner